Взривеният Кримски мост се охранявал от делфини, съобщи Николай Русатев, бивш

...
Взривеният Кримски мост се охранявал от делфини, съобщи Николай Русатев, бивш
Коментари Харесай

Руската армия охранявала Кримския мост с обучени делфини

Взривеният Кримски мост се охранявал от делфини, заяви Николай Русатев, някогашен зам.-шеф на военното разузнаване. Ставало въпрос за подготвени делфини, които откривали мини и помагали на водолазите в огледите на стратегическия обект. Думите му се трансфораха в мемета в обществените мрежи, а от часове хиляди се будалкат с военните делфини.

Мнозина показаха подозрения в изказванията на Николай Русатев, само че както се оказва, фактически бозайниците са включени в защитата на Моста, или най-малко по този начин настояват проправителствените медии.

Според съветската агитация разгласи, че имало две групи бойни делфини, които били на входа на Севастополския залив и се употребявали за противопоставяне на диверсанти, които могат да обхванат в залива под вода.

Историята стартира от 2016 година, когато Министерството на защитата на Руската федерация е оповестило търг за закупуване на 5 делфини-афалини, всеки един за по 350 хил.рубли, а армията желае 2 женски и 3 мъжки екземпляра. Делфинският флот бил употребен още по времето на Съюз на съветските социалистически републики, настояват съветски медии.

С помощта на неповторим натурален сонар, послушните животни трябвало да разграничат своите кораби от вражеските кораби по шума на мотора, да открият противников бойни плувци или подводници, да се втурнат да ги прихванат и обезвреждат. Те са били научени да взривяват подводници с тротил, прикован към корема им, и да намушкат диверсанти с остро копие, прикрепено към носа.  Или даже да убият врага с " трицевен подводен револвер.

Комсомолска истина твърди, че в съветската войска имало 470 образователни центрове за обучаване на животни за военни цели. Преди години били закупени 150 магарета за Южния боен окръг, които получили статут на военни. На всеки 10 чифтокопитни се назначавал по един фелдшер, а на всеки три – по един глутник. Имало и военни котки, чиято цел била да пазят складовете от мишки.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР